НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈЕ
ЕМ РЕЗОНАНЦА ЗЕМЉЕЕлектомагнетна резонаца планете Земље

Физичар Винфред Шуман још је 50-тих година прошлог века открио феномен електомагнетне резонанце из дела спектра земљиног магнетног поља изузетно ниске фреквенције која се шири између земљне коре и јоносфере. Ове резонантне фреквенце познате као "мождани таласи" и њихово постојање од од пресудног је значаја за правилно функционисање живих бића. Одсуство ове природне фреквенце може довести до озбиљних проблема имуног система, стварајући на тај начин за живот изузетно неповољну и геопатогену средину. Стручњаци НАСА-е су ово имали у виду при конструкцији летелица са људском посадом за свемирска истраживања при чему су у њих уграђивани уређаји за вештачко генерисање ове фреквенце како здравље посаде неби било угрожено.


Иначе ова фреквенца износи 7,83 Хз у нормалној средини док у срединама са израженим геопатогеним зрачењима могу достићи вредности и до 250 Хз. Ови поремећаји могу настати природним путем (подземни водотокови, геолошке пукотине, одређене минералне наслаге...) или деловањем самог човека. Ту се пре свега мисли на привредне експлоатације рудника, каменолома и сл. односно разне грађевинске конструкције модерног доба (темељи високих зграда, канализациони системи, подземни системи, арматурне мреже...). Изузето значајан извор вештачки створених електромагнетних поља представљају каблови за дистрибуцију електричне струје и то подземни и надземни.

Планета Земља је један огроман магнет, а своје магнетно поље ствара ротацијом. Што је ротација бржа то је и магнетно поље јаче и гушће. Интензитет магнетног поља је промењиво, а свој максимум имало је пре око 2000 година. Од тада поље непрекидно слаби јер Земља ротира све спорије и у овом моменту је на нивоу 50% од постигнутог максимума. Уз то брзина овог опадања рапидно се повећава што се већ види на климатским променама на планети и настанак дужих и израженијих годишњих доба. Последњих година смо и сами сведоци да практички имамо два годишња доба, лето и зиму.

Други ефекат који је у вези са претходним је драстично увећање земљине резонантне фреквенце. До средине 80-тих година прошлог века њена вредност била је стабилна и износила 7,83 Хз. Међутим од 1986. године њена вредност почела се увећавати тако да је крајем 1995. године достигла вредност од 10 Хз. У години мајанске трансформације 2012. земљина резонантна фреквенција достиже 13 Хз, а магнетно поље се истовремено по интензитету готово приближило нултој вредности.

Ово је циклус који се у земљиној историји понављао више пута, а последњи пут догодио се пре око 11-13000 година, што се поклапа са проценама нестанка Атлантиде и почетка опоравка од велике катаклизме која је задесила Земљу негде око 10500 године пре нове ере. Уз то догађаји од пре 13000 година тачно су на пола великог циклуса од 26000 година који се управо сада завршава. Још једно време цикличних великих промена или нешто још горе, видећемо.

Иначе о подручју изузетно ниских фреквенција и резонантној фреквенци Земље говорио је и Тесла и управо ту пронашао основе за свој бежични пренос енергије. Колико је ово подручје заправо битно можемо видети из низа пројеката који су у време постојања СССР-а реализовани, а да не говоримо о данашњим пројектима ХААРП и ГWЕН који у основи имају једну причу за јавност, а сасвим другу примену.

Древне цивилизације су исто тако добро познавале ову проблематику тако да нпр. пирамида у Гизи има има у себи извор константне фреквенције од 6.8 Хз и до данас није откривено одакле она долази. Овдје имамо јасан доказ да је резонанта фреквецнија Земље у доба градње пирамида била на 6.8 Хз. Ово говори о томе, да су древне цивилизације знале важност фреквенција. Користили су их да бих створили прикладну атмосферу, која би умирила ум, помогла прелазак на више нивое свести.

Планина Ртањ као пирамидална структура наравно има специфичну физику у области екстремно ниских фреквенца, али запањујући је податак да број 1565 представља хармоник таласне дужине земљине резонантне фреквенце, а то је управо висина Шиљка, највишег врха планине. За неке случајност, а за неке још један доказ да Ртањ представља једно специфично стање ума неопходно на путу постизања духовне стварности.


Аутор текста: Зоран Вујчић
ПРОЈЕКАТ ХААРППројекат ХААРП

Програм ХААРП чини мноштво низова радиотрансмитера огромне снаге и одговарајућих инструмената за детекцију. Тачније садржи се од преко 180 антена смештених на неколико хектара.ХААРП је смештен близу Геконе, једне забачене локације на Аљасци. Ови моћни трансмитери свакодневно, у континуитету, одашиљу преко 3.000.000 вати користећи 6 генератора јачине 3,6 хиљада коњских снага. То је 100 пута снажнији одашиљач од оних какве на пример, у Европи користи ТВ ББЦ.

Ипак, пулсна енергија коју одашиље ХААРП може бити и више десетина хиљада пута јаче. Творац овог демонског чуда је др Бертран Истлунд са Колумбија универзитета, а први изграђен грејач на Аљасци испробан је још 1996. и то врло успешно, на снази од око 20 милијарди вати. Амерички Сенат сваке године одобрава у просеку 20 милијарди долара за усавршавање система ХААРП. Овај систем има вишеструке функције и много јр више од изучавања феномена поларне светлости и радио комуникација, како тврде званичници истраживачког 'Геофизичког института на Аљасци' и њихови финансијери - Ратна морнарица и Ратно ваздухопловство САД-а. Армија САД-а је са ХААРП-ом поставила следеће циљеве:


■ комуницирање са подморницама у великим дубинама океана, помоћу радијација екстремно ниске фрекцвенције (ЕЛФ)
■ продирање на исти начин у земљино тло, ради потребе претраживања скривених тунела, или подземних скровишта од војног интереса
■ заштита територије Америке од непријатељских авиона и интерконтиненталних балистичких пројектила
■ уништавање непријатељских сателита
■ распознавање врста пројектила који се приближавају америчкој територији
■ ометање и апсолутно онемогућавање комуникација на одређеним подручјима
■ мењање хемијске структуре виших слојева атмосфере, односно програмирање климе на жељеном делу планете (нема више никога ко се не пита; 'Шта се то дешава са климом? Сада знате одговор. )
■ изазивање земљотреса
■ контрола менталних функција и реакција милиона људи
■ управљање здрављем људи и биолошким процесима на Земљи !!!
Пројекат ХААРП - систем антена

Задње четири тачке су оно на чему се највише ради у пројекту ХААРП и оно шта велики моћници највише негирају. Овај сигнал детектован је у вишим слојевима атмосфере на висини између 100 км и 350 км, где га потом апсорбује јоносфера. То је и узрок благог загревања области на великим висинама, које се протежу десетинама километара. По овоме се може закључити да је ХААРП огромна и поприлично скупа грејалица за спољну употребу. Али, загревање јоносфере на северним ширинама има веома чудан ефекат. За разлику од нижих географских ширина, у областима на великим висинама постоји природан проток електричне струје кроз јоносферу, који се повезује са појавом спектакуларне поларне светлости - ауроре бореалис. Загревањем се мења проводљивост јоносфере и утиче на њене природне електричне струје, а то је кључна ствар у постојању програма ХААРП. На тај начин ХААРП пружа својим газдама могућност да се дочепају прекидача атмосферског електрицитета и да га укључују и искључују као да је обична сијалица. Омогућава им, такође, да мењају и модулирају природни образац нискофреквентних радио таласа које емитује јоносфера. Загрејани део јоносфере тако постиже џиновски, екстранискофреквентни (ЕЛФ) радио трансмитер. Америчка војска је итекако заинтересована за овакву врсту одашиљача, па је ХААРП изграђен заједничким снагама Истраживачке лабораторије ратног ваздухопловства и одељења за поморска истраживања САД.
Пројекат ХААРП - пројекат широког дејства

ЕЛФ таласи имају такво својство да могу продрети буквално кроз сваку материју.Нормални радио таласи на могу продрети дубоко кроз воду, али ЕЛФ таласи могу. ЕЛФ радио ће ускоро постати једино средство комуникације у нуклеарним подморницама које крстаре морским дном, тако да ХААРП нуди далеко моћнија средства преноса порука од конвенционалних радио одашиљача и пријемника. То указује на интересе и умешаност Ратне морнарице САД у пројекат ХААРП, и његова примена у комуникацији је већ документована али се детаљи чувају под ознаком војна тајна. ЕЛФ таласи такође продиру далеко дубље у тло и стење него радио таласи. Георадар за истраживање тла је прилично ограничен дубином, али системи који користе ЕЛФ таласе могу без проблема да завире дубоко, дубоко испод површине земљине коре и без изузетка да лоцирају и идентификују све подземне бункере и скровишта. Ово је област коју већ годинама темељно проучава америчко ваздухопловство. Јавности су наравно недоступне информације о резултатима тих истраживања. Америчка влада је изјавила да је његов задатак поред комуникације са подморницама и санирање озонског омотача, што он стварно и може да уради, али тамо где то американци одреде, затим уклањање загађења угљен-диоксидом и угљен-моноксидом. Американци повремено са ХААРП-ом чисте небо и загађења над Америком. Врло је занимљив непобитан податак да једино у Америци опада степен аеро-загађења, мада њени становници и даље несмањено загађују атмосферу.
Пројекат ХААРП - основа пројекта

Научници којима је стало до здраве планете, сматрају и упозоравају да би ХААРП с обзиром на његове могућности, требало користити са много више опреза. Један од разлога за забринутост је чињеница да се загревање врши у облику испаљивања контролисаних млазова електрона на мету брзином суперсоничног авиона (механизам још необјашњен нормалном свету). Електроне апсорбују нижи слојеви атмосфере, али на великим висинама млазница се распростире стотинама километара у круг и у стању је лако оборити балистички пројектил. То је и један од разлога за спекулације о умешаности ХААРП-а у евентуалном намерном или случајном рушењу спејс шатла Колумбија, у фебруару 2003.године. Оваквим коришћењем ХААРП би дејствовао као штит против напада свих врста диригованих прјектила из ваздуха.Управо захваљујући ХААРП-у, Реганов пројекат Рат Звезда је ушао у завршну фазу.Да је тако, показује само понашање Америке.Бомбардовање Србије и Ирака, а слична судбина чека и Иран, Сирију и Северну Кореју. Владу САД одавно не интересује мишљење Уједињених Нација са са партнерима из НАТО пакта се консултују само реда ради.

ХААРП се може користити и за манипулацију климатским условима. Ефекат загревања се користи да би се крајње суптилно измениле ваздушне струје и створили масивни, кумулативни метеоролошки ефекти изнад одређеног подручја, који могу тако трајати данима и недељама. ЕЛФ таласи су фреквенције која је врло блиска природној фреквенцији можданих таласа људи. Идеја да се ЕЛФ таласи тако користе за контролу људског ума, ставља ХААРП на прво место потенцијалних емитера радио таласа за масовну контролу човечанства.
Пројекат ХААРП - ефекти коришћења система

Француски научник др Шарл Лавердир, физичар са института који се налази у Сент Етјену, фокусира своју пажњу на такозване 'биоефекте пројекта ХААРП', односно последице дуготрајне изложености људи електромагнетном зрачењу које доводи до учестале појаве умора, нервозе, губитка меморије, настанка катаракте, леукемије, урођених деформитета, рака и промена на мозгу. Екстремно ниске фреквенције (до 10 Хз) могу се употребити за манипулацију и рушење менталних процеса те контролу становништва на даљину. Људски мозак производи електричне талас чија се фреквенција креће између 0.5 и 25 херца. Такозване алфа, бета, делта и тета фреквенције повезане су са стањима људске свести. Концентрисана пулсна енергија ових учесталости може изузетно ефикасно да промени понашање човека. И ту наступа ХААРП.

Да би се емитовала радио таласи веома ниске фреквенције од око 8 херца, била би потребна дужина антене од око 20.000 километара. Наравно да је ово немогуће остварити на земљи. Али ако се линије Земљиног магнетног поља искористе као виртуална антена, и то постаје могуће! Густина слободних електрона, који у спиралним путањама круже око линија Земљиног магнетног поља, путујући од Северног до Јужног пола, модулишу се помоћу ХААРП-а и тако напајају ову виртуелну антену синусоидним струјама жељене таласне дужине.


Пројекат ХААРП - клима под "контролом"Да влада САД, на неки начин помоћу активирања ХААРП-а, делује на свест целог човечанства утичући појединачно на мозак људи, др Лавердир износи низ доказа. На првом месту је појава неке врсте опште равнодушности и превладавање америчког стила живота. Више им нису потребне рекламе и скупе кампање, данас и у најзабаченијем афричком селу становници причају о кока-коли, биг меку и борби против тероризма. Амерички начин живота се безрезервно прихвата.Када питате људе док пуних уста жваћу 'картонска чуда' биг мека, шта им се у њему допада, не умеју да кажу. У такозваним земљама у транзицији амерички биг мек ресторани су пуни, а проценат њихове рекламе у медијима је мизеран. Кад сте задњи пут у Србији на телевизији видели рекламу за Мекдоналдс? А довољно је отворити такав амерички ресторан и он је одмах пун.Др Лавердир такође наговештава мрачне перспективе које очекују 'непослушно човечанство и друштва која охрабрују тероризам'. Примена вештачких електромагнетних поља широког домета подразумева контролу масе где долази до делимичних или потпуних поремећаја перцепције и дезоријентације. Како се видело при нападу на Ирак, способност ирачких појединаца за борбу се деградирала или потпуно изгубила. Последица употребе ове најмодерније технике је јака контрола и надгледање понашања становништва Земље. У ближој будућности може да се развије систем који слаби мождане функције људи у циљним регионима током дужег периода. Данас се, технологија манипулације људским понашањем, већ свакодневно примењује.


Пројекат ХААРП - "контрола" ума и свести

Приликом једне посете Европи, Џорџ Буш је у разговору са новинарима истакао велики успех 'плишаних револуција које су се одиграле у Европи, наводечи Србију, Чехословачку, Украјину' рекавши при том: 'Више нема крвавих револуција. Сада су оне мекане... ' На питање новинара да ли је у томе имала улогу и Америка и коришћење 'огромне одбијајуче електричне силе, која утиче на расуђивање људи', Буш се насмејао и рекао: 'Важни су резултати - долазак демократије и борба против тероризма' (фраза којој тренутно американци испирају мозак целом свету и скрећу поглед са својих злочина). Италијански новинар је потом питао: 'А ХААРП, шта нам о томе можете рећи'? Уз осмех, Буш је само кратко рекао: 'Следеће питање, молим'.Деведесет посланика руске Думе упутило је у аугусту 2002. године писмо председнику Русије Владимиру Путину, Уједињеним Нацијама и другим међународним организацијама, у коме их је обавестило о свим опасностима којима свет излажу Американци експериментишући радиоталасима високе фреквенције. То је корак који депутати оцењују као покушај стварања новог, ни са чим упоредивог оружја, којим се из корена мењају све традиционалне поставке о могућим војним дејствима и са резултатима много трагичнијим од Хирошиме и Нагасакија.


Пројекат ХААРП - опасна играчка у рукама моћника

У Норвешкој, научна асоцијација ЕИСЦАТ управља постројењем за загревање јоносфере, које се налази близу града Тромса.Његове карактеристике су веома сличне програму ХААРП. Званични циљ ове научне институције је проучавање интеракција између Сунца и Земље праћењем поремећаја у горњим слојевима атмосфере које изазивају соларне активности, али се наравно ова технологија може искористити за исту врсту опаких активности које се приписују и програму ХААРП. Занимљиво је да ЕИСЦАТ није привукао толику пажњу као ХААРП, а још је занимљивије ако се зна да су Скандинавци водећи у свету у истраживању ефеката електромагнетног зрачења на људе и околину.

Иначе осим главног постројења на Аљасци антене система ХААРП налазе се на још 150 места у свету, а овај контроверзни пројекат стигао је и у Србију. Средином Августа прошле године у околини села Бељина код Барајева прво је инсталиран па затим демонтиран систем који је требао бити стављен у функцију глобалног ХААРП пројекта. Време ће показати да ли је у питању само премештање на неку нову, мање насељену локацију али остаје непознаница која је државна (или парадржавна) институција врши ове радове, где ће и шта ће са америчким системом и најважније у ЧИЈЕМ ИНТЕРЕСУ СЕ СВЕ ОВО РАДИ? Вама остаје да размилсите и заузмете став јер границе достојанства и морала одавно су укинуте, а време за "буђење" истиче.


Аутори прилога: Жељко и Зоран
WИ-ФИ ТЕХНОЛОГИЈАWи-фи технологија и последице

Све је више електронских уређаја који се бежичном технологијом повезују с бежичним компјутерским мрежама (бежични ЛАН) коришћењем електромагнет ске радијације. Инсталирани су у домовима, школама, канцеларијама, кафићима, ваздушним лукама, библиотекама, болницама, јавним зградама и целим деловима града. Бежични су сигнали, за разлику од ТВ и радијских сигнала, довољно јаки да продру кроз бетонске зидове. Многи здравствени стручњаци сматрају да је бежично зрачење екстремно опасно за дугорочно здравље. „Многи јавни здравствени стручњаци, на основу постојеће науке, верују да постоји могућност да ћемо се у будућности суочити с епидемијом тумора који ће бити резултат неконтролисаног коришћења мобилних телефона и повећаној изложености популације бежичним уређајима.


Због тога је важно да сви ми, а нарочито деца, ограничимо коришћење мобилних телефона, ограничимо излагање позадинским нивоима бежичне технологије те да влада и индустрија открију начине који ће нам омогућити коришћење бежичне технологије без оваквих повећаних ризика за озбиљним болестима. Морамо едуковати особе које доносе одлуке да је „уобичајени посао“ неприхватљив. Важност овог питања јавног здравства не би смела бити потцењена, рекао је др Дејвид Карпентер, декан са Школе за јавно здравство са државног универзитета из Њујорка.


Wи-фи и утицај на средину

С обзиром да је ово још увек на неки начин нова технологија, нису извршена проучавања о дугорочним ефектима на здравље. Међутим, спроведено је на хиљаде истраживања о здравственим учинцима мобилних телефона и телефонских предајника. Ова истраживања су открила да зрачење којег шире мобилни телефони може изазвати рак!

Питања која се односе на плодност и побачаје стварају велику забринутост код истраживача који проучавају ЕМФ у школама. Само шачица студија је истражила могућу везу између излагања ЕМФ-у (електромагнетској фреквенцији) и ризика од побачаја.

Бежично зрачење продире у тело, утиче на ћелијске мембране и ћелије тако током времена губе способност исправног функционисања. То ремети природно енергетско поље тела узрокујући стрес, умор и слабљење имунолошког система.

Такође може узроковати главобоље, проблеме с концентрацијом, вртоглавицу, тескобу, губитак меморије, депресију, хиперактивност, абнормални срчани ритам, епилепсију, мучнину, кожни осип, несаницу, тинитус, високи крвни притисак, оштећење мозга, аутизам, дијабетес, фибромијалгију, неплодност, оштећења ДНК, леукемију, туморе, итд …


Wи-фи уређаји у масовној употреби

Наша тела користе електромагнетно поље како би исправно функционисала. У ствари, истраживања су показала да свака ћелија у телу има свој ЕМФ. Истраживач и аутор књиге „Електрика тела“, Роберт Бекер, показује да наше ћелије међусобно комуницирају путем биоелектричних сигнала и електромагнетсних поља. Ови природни ЕМФ-ови помажу при регулацији важних биохемијских процеса свих врста. Одржавање равнотеже тих ћелијских електромагнетсних поља је кључно за наше физичко здрављеДеца су посебно осетљива на бежичне радијационе сигнале јер су њихови нервни системи још у развоју. Лобање су тање и мање па зрачење продире дубље у њихов мозак. Многе школе сада користе бежичну технологију, али то негативно утиче на дечју способност учења.

У стварном је свету прави доказ сигурности здраво функционисање оних најрањивијих (трудница и деце) када су намерно, неизбежно или случајно изложени микроталасном зрачењу дозвољеног нивоа. Но ипак, повећани број људи ( око 15%, према др Магди Хавас), укључујући децу широм света, показују симптоме лошег здравља након излагања дозвољеним нивоима микроталаса са предајника, бежичног интернета и телефона.


Wи-фи - технологија "широке потрошње"

Ниво је одобрила Светска здравствена организација (СЗО). Научно истраживање које би показало да би се то могло догодити је било доступно све време, али одбор СЗО-а једноставно није користио науку како би поставио стандарде.

Како би се носили са повец́аним растом коришћења телефона од стране деце, школски одбори су наговорени да је неопходно инсталирати бежичне одашиљаче у плафоне у размаку од сваких неколико метара, те у зидове целе зграде како би деца имала „окружење за учење које је у складу с 21. веком“.

Бежична технологија се, очито, може приуштити чак и када су школски одбори превише финансијски ограничени да би купили уџбенике и одржавали школске библиотеке. Наставнике и ученике не омета ограничени приступ незгодним кабловима и утичницама, али могу преузети и пренети било шта, од видеа високе резолуције до обновљеног наставног текста, било где, било кад.
Wи-фи захвата све шири фреквентни опсег

Према истраживању о ефектима на здравље, којег није финансирала индустрија гране, на тим нивоима снаге, микроталаси бежичних предајника Цисца (школе) се у неким зонама преклапају те су довољно снажни да могу разбити ДНК, те због топлотног шока, узроковати ослобађање можданих протеина у кичмену срж.

Као додатак микроталасима од телефона који се држи уз главу или с рукама изнад крила, изложена деца константно упијају снажне преносне таласе различитих пулсирајуц́их сигнала намењених хиљадама корисника који се не налазе у близини школе. Милиони масивно електрификованих антенских стубова на крововима шаљу сигнале телефонима и бежичним интернет прикључцима. Прекривају нас невидљивом маглом пулсирајућих фреквенција које могу спречити производњу мелатонина у мозговима ноц́у на нивоима снаге која је способна поништити сопствени електрични срчани ритам.

Неурохирург и истраживач, др Леиф Салфорд, је спровео многа истраживања о радиофреквентним зрачењима и њиховом утицају на мозак. Неки од најважнијих закључака резултирају из чињенице да и најнижи нивои изложености бежичном зрачењу узрокују снажан учинак на цурење крвне баријере мозга која је прва линија одбране против инфекција и отровних хемикалија.

Истраживачи из 13 других лабораторија у 6 различитих земаља су известили о једнаком учинку иако нити један није још доказао би ли то довело до дугорочне штете.
Wи-фи - процена ширења система

Салфордов тим је 2003. известио о резултатима теста спроведеног над 32 животиње када су оне 8 недеља биле изложене зрачењу мобилних телефона. Два одсто неурона у свим областима мозга су након тог периода времена били смежурани и дегенерисани.

„Имамо врло добре разлоге да верујемо да се оно што се дешава у мозговима пацова такође дешава и у мозговима људи“, изјавио је Салфорд. Понекад се особама, забринутим због радијације узроковане бежичном технологијом, као аргумент износи податак (иако не нужно и тачан) да је зрачење из таквих уређаја на тако ниском нивоу да јавност не треба да брине о томе.

Међутим, студија др Салфорда је показала да се крвне баријере мозга отварају и код врло ниског нивоа зрачења. У ствари, Цинди Саге и др Давид Карпентер су у извештају из 2008. („Импликације бежичних технологија на јавно здравство“) написали да је „најслабији ниво изложености показао највечи учинак при отварању крвне баријере мозга„.

Др Девра Дејвис је на врло схватљив начин објаснила науку о зрачењу мобилних телефона. Она је показала две фотографије ћелија; на једној се налазила ћелија оштећена „гама“ зрачењем (оним које је емитовано у Хирошими) те друге која је оштећена ниским нивоима нејонизирајућег зрачења (од мобилног телефона). Обе ћелије изгледају врло оштећене у поређењу са нормалном ћелијом, али ДНК ћелије изложене радијацији мобилног телефона изгледа лошије.Након деценије истраживања финансираних од стране разних корпорација, сада се појављују на стотине рецензираних научних истраживања која показују јасну опасност по здравље везану уз зрачења узрокована бежичном технологијом. У мају 2011. је и Светска здравствена организација признала да је бежична технологија могући карциноген. Време је заоштравање стандарда и присиљавање произвођача њиховом придржавању како се ти документовани биолошки ефекти не би појавили, уместо одбацивања жртви и прихватања штетног стандарда. Неке земље, попут Француске и Немачке, су то учиниле за своју децу. Време је да их и остале земље следе. Али да ли ће тако и бити видећемо јер профит који остварују произвођачи и дистрибутери технологија које су очигледно јако "прљаве" и спорне нешто је чега ће се они тешко одрећи.


Аутори прилога: Вујчић Зоран