ДУХОВНОСТ
Духовност РтњаИзвор који окупља и ствара


Замислите место које носи назив Планина а које од тог назива има само висину као особину. Замислите место које нема пуно биљака и животиња које имају друге планине већ више оних које су само њене и које се не могу наћи на другим местима. Замислите место које има историју непознато дугу а која се исписује,мења, допуњује сваког новог дана.

РТАЊ

Људи га се плаше, зазиру, осећају несвесним да Тамо Има Нешто... Људи му се диве и кроз дубоки осећај за откривање, кроз испите своје храбрости, осећај за авантуру, упућују му се и траже. Људи му долазе и да га покоре, искористе, открију Исконске Тајне, отму их, упрегну, оките се тим знањем и моћи. Људи му долазе по Позиву, унутрашњем осећају да Тамо постоје Питања и Одговори којима теже, који им требају, који ће објаснити... Пуно је разноликих Посланстава које Ртањ поставља пред сваког ко га дозове бар у мислима. Ни пред ким Ртањ не остаје хладан и неречит. Свако добије слику, реч, мисао, догађај, сусрет.... Знак Поред Пута...

О Духовности Ртња није нимало лако говорити... Пре свега јер нема Речи, Израза, Описа који би бар приближно описали Стања, Подстицаје, Уређености и Утицаје. Језик и писмо за такве описе је, засигурно, некад постојало и затурило се. Овај наш садашњи, таквих израза нема. Једноставно, данашњи Свет не размишља на тај начин. Но, покушаћемо да искажемо бар делом оно шта ми можемо и тако отворимо за све Ртањце могућност да и они дају своје Слике и Мисли о Ртњу. Надамо се да ћемо тиме временом бар дотаћи Предачки Језик особина Ртња. Сигурни смо да је то заветни задатак Прошлости зарад Нове Будућности.

Две основне особине доминирају описом Ртња. Да је Машина која помаже Живот и да је Извор који Окупља и Ствара. <бр/ ><бр/ > Машина која је саграђена у Давнини да чува, усправља, негује Живи свет у својој и даљој околини на начин и уз матрицу како су то Исконски Богови поставили. Ова нега се одликује чистом Животном енергијом коју Ртањ изсијава из себе, трансформишући Енергију Космоса, у облике како то Живи свет Земље тражи, прима и користи. Божја Механика... Помоћ да се буде Оно за шта си створен, богомдан...<бр/ ><бр/ > Ртањ као Извор оплемењујуће, креативне, покретачке Духовне енергије да се ствара и умно напредује ојачањем унутрашњег присуства Духа Светог, да се Прогледа, Сагледа и Крене Судбинским Путем.

Духовност Ртња кроз историју Мајке Земље је непозната и људском уму несазнатљива. Признајући да је Почетак далеко уназад, ван званично познате историје Људског рода, ми постављамо само потребну основу за посматрање Ртња и основни и потребни покретач сазнања о њему. И ништа више... Ртањ тек тада почиње да нас збуњује, интересује и тера на размишљања. Тада успевамо да назиремо трагове неких других, давних цивилизација, изумрелих народа, Србију пре познатих Срба, религија пре религија, хришћанства пре објашњеног и приказаног нам хришћанства... <бр/ ><бр/ > Материјални остаци оваквих идеја су чудесно присутни на и око Ртња. Чак и превише видљиви те додатно збуњују и као Потемкина села гурају у веру и сумњу у истом трену. Том особином, Ртањ питање Вере оставља и поставља као Лични избор и искушење сваком ко му се обрати. Не учи већ учи како да се учи...

Срби су Ртањ давно напустили. Духовне поуке које је све време желео и могао да даје, Срби нису могли нити хтели да примају. Шачица посвећених је, Богу хвала, чувала тај пламичак и преносила међ длановима чувајућига од ветрова савремених кретања и потреба да се све покори, сведе на обично, о бјасни материјално. С свих страна света су долазили они који су знали или бар осећали Говор Ртња у Етру и давали себе зарад опстанка познања Мисије и преноса кроз време. Други су пак долазили да ту Мисију сведу на неку своју, личну корист и зарад себичних циљева. Свако од њих је прошао у складу са заслугама кроз Спас или Пропаст Душе. Ипак,основни задатак је испуњен. Тајна Сврхе Ртња је сачувана кроз време и стално била спремна да устане, заживи, помогне... сумњу у истом трену. Том особином, Ртањ питање Вере оставља и поставља као Лични избор и искушење сваком ко му се обрати. Не учи већ учи како да се учи...

Пуно пута се на Ртњу и међу Ртањцима може чути како се осетио Позив, како се морало доћи, како се добило сазнање, енергија,визија, жеља и потреба... Осећамо да Говор Ртња постоји и траје безвремено. Тај Говор, Људске Душе имају потребу да чују, осете, употребе за свој раст. Сведочења овакве природе су многобројна и крећу се од добијених слика и речи кроз сан, кроз осећаје на јави, визије, речи и дружења с другим Душама упознатим подно Ртња. Сматрамо ово посебном духовношћу Ртња и приказом једног дела његовог посланства... Да спаја, усмерава, окупља, уједињује, припрема.... Ртањ је Жива Мисао и Геометрија Звезда. Јединство Духа и Материје у природном облику. Мисао, Дух, Кретња која траје у Времену и Простору сама по себи и по устројеној идеји Богова са сврхом да пренесе Божанску Искру из бездимензионалности Светла на раван човекову, зарад његовог трајања и развитка.

Ртња се не треба плашити нити дивити. Треба га поштовати и осећати. Поштовати онако како се поштује храбри и поштени предак а осећати онако како се осећа најтананија Душа Дететова. Тек тада ће се сваком од нас Ртањ отворити и проговорити. Показати своје унутрашње Биће и даривати нас Истином.Аутор прилога: Војкан Станковић
Редовна молитва Фондације “Ртањ добре наде”Врх Ртња - извориште духовног поља


(Иницијатива и текст: духовник, вајар и инжењер Бранислав Пајић , члан управног одбора фондације)

У молитви могу учествовати сви, без обзира да ли су чланови фондације, да ли су директно или индиректно укључени у рад фондације, без обзира на верску, расну и другу припадност и без обзира на место на ком се налазе тј. живе у време молитве. Једино је битно да се сви учесници прилагоде временским зонама тј. у минут тачном времену дешавања молитве. Сви који се укључују у овај молитвени рад требали би се придржавати свих молитвених правила да би последице ове заједничке и уверићете се величанствене молитве биле потпуно остварене и уистину осетне у даљим токовима наших све обоженијих живота и живота Фондације “Ртањ добре наде”.

Зашто ова молитва?

Потпуно је јасно да планина Ртањ, која има тространу пирамидалну структуру, има изузетно значајан енергетски капацитет у природном, али и духовно-молитвеном смислу. Она делује као духовно-енергетско појачало, али ту улогу имају и многе друге планине и храмови и пирамиде у свету. То је већ добро познато, поготово духовно напреднијим појединцима. Ипак, има нешто што је посебно код планине Ртањ и та посебност је довела до формирања ове молитве и покретања ове молитвене акције, у коју се, узгред рецимо, увек можете укључити без икаквог заостатка за нама раније укљученим.

Америчка космичка агенција “НАСА” и познати научни истраживач Артур Кларк су сателитски-инструментално потврдили да је најјача космичка енергија и зрачење на планети Земљи баш на врху планине Ртањ. Оно што је битно је да се у то уверавају и научници и јавност целог света, посебно након међународног истраживачког симпозијума лета 2013. године, када је потврђена духовно-енергетска снага и посебност Ртња. Проблем је што та истраживања дају само пуке научне информације, али не разматрају нити укључују духовну и социјалну компоненту енергетских процеса на које се, срећом, фондација “Ртањ добре наде” обавезала као својевремено и сам Никола Тесла који није одвајао духовност и науку и њихов социјално-етички значај.

Цитирам текст о научним резултатима међународног истраживачког симпозијума лета 2013. године, из часописа Треће око број 620. од 17. Септембра 2013. под насловом: “На Ртњу откривени Теслини таласи”: (мерења са врха Ртња)

“Током мерења је уочено кашњење сигнала од 29 минута. Након гашења побуђивачког генератора мерне сонде су и даље примале сигнал истог интензитета и вредности као док је он био укључен. Са аспекта класичне физике тешко је објашњив овакав облик резидуалности…{то представља феномен који је објашњив једино Теслиним технологијама ,…указује на присуство Теслиних таласа…”

Кроз поменуто истраживање је откривено тј. потврђено већ раније познато стање везано за тзв. Теслине таласе, ја бих рекао Теслино поље јер нису у питању таласи а то поље уствари ни није “Теслино” већ је духовно и Божије. Понављам није у питању Теслин талас него поље и то не Теслино поље него Божије поље којег је Тесла разумео и користио… И никад га није присвајао као што му га други упорно приписују.

Разматрајући ове резултате дошао сам до увида и значајних духовних знања која сам применио у формирању ове, по мени, револуционарне, по значају и снази, молитве. Ова молитва користи Божије поље као и све молитве. Међутим, схватио сам значај научне информације о задржавању сигнала од 29 мин. на врху Ртња и да је време од 29 минута потребно време да би Бог уз све његове силе спровео на нивоу целог Универзума молитвени процес и извршење у Постојање и тиме извршио своју Вољу тј испунио молитвени захтев нас молитвеника а преко суптилног и моћног поља Стварања у које је Ртањ не само укључен већ је командна тачка Божије воље, центар Стварања материјалног Земаљског Раја из којег долази почетни импулс и ширење поља материјализације на Земљи. Молитва изречена у конекцији са врхом Ртња се манифеструје на самом врху као пулсација светлости а и на свим духовним и природним местима моћи на Земљи и то истовремено, формирајући моћну мрежу стварања Добра. Зле енергије упућене ка врху Ртња бивају одбачене а злотвори кажњени.

Увод у молитву
Молитва се обавља по договореним и строгим правилима, која имају свој дубок духовни а видели смо и научно потврђени смисао. Молитва коју овде представљам настала је као последица духовног искуства и потврде која се догодила на врху планине Ртањ на дан Покрова пресвете Богородице 14.10.2013. године у време прве “експерименталне” молитве у трајању од 29 минута коју сам покренуо заједно са још три члана фондације. Једна од информација које сам добио у Духу, одмах након те наче молитве је да ова молитва треба редовно да се обавља као веома ефикасна у само-исцељивању, исцељивању, духовном развоју, покретању и појачавању искључиво позитивних процеса Стварања у животу, у покренутим и предстојећим пројектима Фондације и животима свих индивидуа које учествују у овој молитви.СТРУКТУРА МОЛИТВЕ

Молитва се дешава сваке суботе од 19х до 19.29х. то јест у трајању од тачно 29 минута по временској зони којој припада Република Србија, односно планина Ртањ у Републици Србији. Молитва се обавља самостално и/или колективно и независно од међусобног физичког присуства учесника. То значи да неки учесници могу формирати независне групе од два или више чланова, или је радити сами. Право окупљање се дешава у Духу, усмеравањем и праћењем тока молитве:

1. Усмеравањем свести на врх планине Ртањ као духовног појачала и командне тачке планетарне светлосно- енергетске мреже Стварања Стварног Раја.<бр> 2. На светлосно-духовне процесе које молитва покреће и које подржавају Бог, божански духовни светови, структуре, просветљена бића и енергије планине Ртањ и целе планете.

ТОК МОЛИТВЕ

Искључите мобилне телефоне и друге могуће изворе и најмањег узнемиравања за време молитве. Неколико минута пре 19х заузмите удобан положај: седећи, стојећи или неки други положај, укључујући и лежећи, уколико вам прија. Битно је да тачно у 19х већ будете спремни, мирни и припремљени за молитву.

Предлажем да минут пре 19х и почетка молитве изговорите једном у себи или на глас кратку молитву: “Молим Извориште свих Изворишта Апсолутне Свести да ме заштити огњеном заштитом и припреми за молитву”, и пустите да Бог “одради” вашу припрему. Тачно у 19х молитва почиње усмерењем свести на врх планине Ртањ и изговарањем молитви у себи (посебно ако сте у групи) или на глас (ако не знате како планина изгледа и изглед врха, пре молитве погледајте на фотографијама преко интернета www.ртањдобренаде.цом или из другог извора).

Молитве можете формирати сами везано за било шта што је позитивно и усмерено на хармонизацију и напредак вас, ваших најближих, свих укључених у молитву, фондације и процеса стварања које сте покренули или намеравате да покренете. Молитву изговорите само једном и затим у тиховању тј. медитацији испратите ток молитвеног процеса концентрисани (временски по слободној вољи) на врх Ртња, пројектујући на врх уз Божију помоћ жељено стање резултата након молитве и пратећи у Духу, на разним нивоима, токове Стварања.

Предлажем молитвену форму: “Молим Извориште свих Изворишта Апсолутне свести да уз све божанске духовне силе и бића….(додајте шта вам је неопходно као нпр. Здравље, подршка неком процесу или односу, стању,итд…) И молим Бога да допуни молитву.” Након тачно 29 минута прекините тиховање и следи кратка радосна молитва захвалности у трајању од највише пар минута и тиме је молитва завршена.

Било би од значаја да ми сва своја молитвена искуства пошаqете у текстуалној форми на е-маил браниславпајиц999@гмаил.цом а најинтересантнија и најзначајнија искуства ће бити даље објављена јавно на сајту фондације.

Свака од ових колективних молитви ће у себи носити, поред оног што Ви у њу унесете својим молитвеним речима, основни кôд спасења учесника молитве, њихових најближих и позитивног дела човечанства и житеља Земље, као и напретка фондације “Ртањ добре наде” и њених пројеката. О пројектима фондације, којима свака подршка и допринос значи, можете се обавестити на сајту www.ртањдобренаде.цом и укљућити се у њих кроз донације или на друге Вама примерене начине, обраћајући се фондацији или на мој маил.

Желимо Вам савршен пут у спасењу, љубави, здрављу и радости и упорност свима нама у раду и на овој молитви кроз што дужи период.

Благослов нам свима од Бога и духовног поља планине Ртањ.


У Београду 18.10.2013. у име целе Фондације “Ртањ добре наде”Аутор прилога: Бранислав Пајић